Det er din vurdering af de gode ølsteder, der er vigtig her på hjemmesiden. Og det er gratis at få en brugerprofil.

I korthed er hjemmesiden en dynamisk top-50 over de gode ølsteder i København og omegn. Listen kan og vil indeholde mere end 50 steder, men de sidste ligger så som ’boblere’ nederst på listen.

For at kunne komme på listen, skal ølstedet for det første kunne tilbyde et øludvalg, der ligger ud over de vanlige, masseproducerede kommercielle bryggeriers produkter. For det andet skal man kunne nå til stedet indenfor ca. 45 minutter med offentlig transport, regnet fra Københavns Hovedbanegård.

Vi tager både ølbarer/caféer, restauranter, bryggerier og velassorterede øludsalgssteder med på listen. Fællesnævneren er således det gode øl. Og mener du at kende et sted der lever op kriterierne og har godt øl, men som endnu ikke er på listen, så kontakt os endelig.

2013-07 iPhone 403

I vores præsentation af hvert sted er vi relativt nøgterne og faktuelle. De store armbevægelser og egentlige vurderinger vil vi nemlig lade dig om.

Når et sted er på listen, vil det være muligt for hjemmesidens brugere at kommentere på hvert enkelt sted, og give det en bedømmelse på en skala fra 0 - 5.

Det er dig som bruger, der bestemmer hvilke kriterier du vil lægge til grund for din bedømmelse; øludvalget, betjeningen, stemningen, helhedsindtrykket, noget helt femte... Men beskriv gerne i din anmeldertekst det, der afgjorde din bedømmelse.

De personer vi har bedt om at hjælpe bedømmelserne i gang, har vi foreslået følgende:

Forestil dig, at du har fem smagsglas, hver med plads til ti centiliter. Hvert af de fem smagsglas symboliserer så en af faktorerne i din samlede bedømmelse. Du kan derfor skænke fra nul til ti centiliter i hvert af glassene. Nul er dårligst. Ti er til flot skumkrone.

De fem indhold er;

  1. Udvalget af øl (kvalitet, variation mv., ud fra stedets præmisser og kategori. Fx kan en ølbutik selvsagt have større udvalg end et bryggeri).
  2. Betjeningen (service, viden om øl mv.)
  3. Stemningen (indretning, lydbilledet mv.)
  4. Prisniveau (kvalitet ctr. pris, mest på øl, men kan også være på fx mad)
  5. Samlet indtryk (ud fra dine generelle indtryk og oplevelser)

Når du har skænket op i hvert af de fem glas, lægger du centilitrene sammen, og dividerer med ti. Så får du hvor mange smagsglas du tildeler stedet. Og indtil vi får 'finjusteret' vores glas-tæller, må du afgøre med dig selv, om du betragter et glas som halv fyldt eller halvt tomt (runder op eller ned), når den endelige dom afgives.

Vores sammentælling sker med vægtning af antal bedømmelser. Så en enkelt bedømmelse med fem glas vægter ikke højere end ti bedømmelser med fire. Af samme grund vil du ikke nødvendigvis kunne se en mærkbar ændring i den samlede bedømmelse for det sted du har anmeldt.

Skriv meget gerne i din tekst en note om hver af de fem faktorer, eller skriv fx hvad der gjorde udslaget.

Det er på den måde din bedømmelse, der er med til at afgøre hvilken placering et ølsted opnår på listen. Og selvsagt ændrer dette sig hele tiden, i takt med at der kommer flere bedømmelser. Den enkelte bruger kan naturligvis også ændre på sin tidligere bedømmelse. Seneste bedømmelse tæller.

Vi er på ingen måde interesseret i uberettiget kritik og useriøse bedømmelser. Derfor beder vi for det første folk oprette sig som brugere, før de kan bedømme mv. For det andet vil vi også aktivt luge ud i evt. ikkekonstruktive input, om end saglig kritik selvfølgelig er OK. For det tredje vil vi lade ejerne af ølstederne få direkte adgang til og garanti for at kunne svare direkte på evt. kritik på hjemmesiden.

Du kan begynde at anmelde og dele dine indtryk når du er oprettet som bruger og logget ind. Under hvert steds stamdata, vil du kunne indtaste din anmeldelse.

Vi glæder os til at få din mening.

2013-09 Amsterdam 122

Ølkalender

November 2017
M T O T F L S
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Øltips

316
Krus

Det gode ved et krus er den oplagte mulighed for at skåle på traditionel festlig vis, og netop øl...

Læs mere

Månedens øl

Jubilæumsbryg fra Køge

Braunstein på Køge Havn har nu i 10 år leveret fine dråber til bevidste ølganer i Danmark.

Læs mere

OM CPH Beer

Vi vil gerne hylde det gode øl. Ære alsidighed, kvalitet og opfindsomhed omkring den gode smagsoplevelse. Og derfor har vi skabt denne hjemmeside, hvor du forhåbentlig kan finde smutveje, anbefalinger og gode idéer til den ægte nydelse af øl i København.


Tag for dig. Smag. Bedøm. Og del (om ikke øllet, så oplevelserne) med os andre, så vi alle lettere kan finde det bedste øl - de bedste steder.

 

Velkommen til CPH Beer

Nyheder

Fra pis til pilsner

Vi håber det kommer til at smage bedre end det lyder... Onde tunger vil påstå, at det ikke gør forskel...

Læs mere
Warpigs godt fra start

I Kødbyen på Vesterbro rykkede brewpubben Warpigs ind i store lokaler i april.

Læs mere
Katastrofe for dansk øl: Dansk malt er for dårlig

De skrappe danske miljøregler giver mindre protein i kornet. Og dermed kan det ikke bruges til malt i øl.

Læs mere
Find nærmeste ølsted på telefonen

Man kender det... Børnene på slæb, ægtefællen rundt på hele Strøget... Og man har selv mest lyst til en god øl, men ved ikke lige hvor det nærmeste ordentlige sted er.

Læs mere