Da min kære kone for lidt over 10 år siden fik job i Bruxelles for en dansk interesseorganisation, og vi på den måde fik to hjembyer at deles om, åbnede der sig for alvor en ny Verden for mig.

På de tidligere korte ture til øllets europæiske hovedstad havde jeg ganske vist nydt alsidigheden og kvaliteten af øllet, men i de tre år vi havde lejlighed i Belgien, fik jeg på en helt anden måde mulighed for at udforske øllets blændende univers.

Magien har holdt ved siden, og jeg har fx derfor været med i en øl-loge siden 2006, været på ølture til bl.a. München, Bamberg, Prag, Norwich, Manchester, Bruxelles, Brügge, Gent, Amsterdam, Bodegraven og mange flere steder, besøgt microbryggerier bl.a. i Danmark, Finland, Norge, Tyskland, Kroatien, Holland, Belgien, Australien, New Zealand og Singapore, og været på flere ølfestivaler rundt om i Europa.

Jeg har haft god hjælp af min kone, Nanna, der er sidens kreative direktør og medforfatter, og af Erik, der står for inspiration, marketing og en del af billederne :-)

Nu synes jeg så tiden var kommet til at give indtryk og tanker videre til andre, og forhåbentlig skabe et sted, hvor andre ølelskere kan udveksle forslag og meninger, som de støder ind i mens de øludforsker min nuværende hjemby, København. For på den måde at være med til at hævde det gode øl.

Derfor har vi lavet Copenhagen Beer – og jeg håber du vil kunne lide at bruge og dele vores beskedne hjemmeside, som en lille ny flig af det store, dejlige ølunivers.

Bjarne Nigaard

BN

 

I mine yngre dage brød jeg mig bestemt ikke om øl eller den "kultur", jeg på daværende tidspunkt forbandt med øldrikkeriet. Så flyttede jeg til Østerbro. Jeg blev hurtig sammen med min mand stamkunde på Café Circus, der den gang lå på Rosenvængets Allé, og her faldt jeg pladask på for hvedeøllen Hoegaarden.

Senere flyttede jeg til Bruxelles og fandt hurtigt ud af, at øl er langt mere end kedelige pilsnere, og at ølkultur er lang mere end fedtede glas og provinsielle udskænkningssteder. Og nu vil nogen sikkert kalde mig en snob. De skal være så velkomne. For jeg indrømmer det blankt. Jeg foretrækker, når min øl skænkes i et smukt udformet glas. Og jeg foretrækker, når stedet, hvor jeg drikker min øl, har tænkt over indretningen.

Sammen med min mand nyder jeg at prøve nye øltyper og –steder fra Singapore til Sydafrika. Men det er belgisk øl og belgiske ølsteder, jeg vender tilbage til. Så skænk mig gerne et glas pecheresse i Lindemanns glas på l'Ultime Atome, Place Saint-Boniface, eller en Maredsous på Le Roi de Belges, Place Saint-Gery.

Nanna Rosenfeldt

Nanna

 

Ølkalender

September 2020
M T O T F L S
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Månedens øl

Jubilæumsbryg fra Køge

Braunstein på Køge Havn har nu i 10 år leveret fine dråber til bevidste ølganer i Danmark.

Læs mere

OM CPH Beer

Vi vil gerne hylde det gode øl. Ære alsidighed, kvalitet og opfindsomhed omkring den gode smagsoplevelse. Og derfor har vi skabt denne hjemmeside, hvor du forhåbentlig kan finde smutveje, anbefalinger og gode idéer til den ægte nydelse af øl i København.


Tag for dig. Smag. Bedøm. Og del (om ikke øllet, så oplevelserne) med os andre, så vi alle lettere kan finde det bedste øl - de bedste steder.

 

Velkommen til CPH Beer

Nyheder

Fra pis til pilsner

Vi håber det kommer til at smage bedre end det lyder... Onde tunger vil påstå, at det ikke gør forskel...

Læs mere
Warpigs godt fra start

I Kødbyen på Vesterbro rykkede brewpubben Warpigs ind i store lokaler i april.

Læs mere
Katastrofe for dansk øl: Dansk malt er for dårlig

De skrappe danske miljøregler giver mindre protein i kornet. Og dermed kan det ikke bruges til malt i øl.

Læs mere
Find nærmeste ølsted på telefonen

Man kender det... Børnene på slæb, ægtefællen rundt på hele Strøget... Og man har selv mest lyst til en god øl, men ved ikke lige hvor det nærmeste ordentlige sted er.

Læs mere