Når du vil sætte dig på terrassen og slappe af efter græsslåning eller en strandtur, så har du brug for en øl der kan slukke tørsten og samtidig smage af noget.

TopHop20Web 

Et godt valg er den helt nye Hornbeer TopHop, der blev tappet på fad dagen før før Ølfestivalen i København, hvor den var slagnummeret på Hornbeers stand.

Der er brugt münchenermalt og karamelmalte som giver øllen en farve som lys rav, en moderat fylde og en svag karamelsmag. Den betegnes som en India Pale Ale, og er humlet både under kogningen og under gæringen med fire amerikanske humler: Centennial, Simcoe, Cascade og Amarillo. De giver en god frugtighed med både duft og smag af citrus. Den er humlet til en bitterhed på 40 IBU (på en skala som – i princippet – går til 100), og det er ikke så meget når vi taler IPA. Men den smager af mere, dels fordi den kun har 4,7% alkohol, dels fordi det ikke er en kraftig maltprofil. Den kan virke lidt tynd af en IPA, fordi den ikke har lang eftersmag – men den er først og fremmest ment som en tørstslukker der ikke skal hænge for længe i munden.

Ølnørderne vil hævde at TopHop ikke er en "rigtig" IPA. Det kræver 6-7% alkohol og en fyldigere maltprofil – men en traditionel IPA ville ikke være egnet som tørstslukker på en varm sommerdag. Hornbeer skriver at den er perfekt til "krydret mad, kraftige oste, blåskimmel og lignende". Det kunne jeg ikke afprøve, for den var ikke tappet på flaske da jeg smagte den. Men jeg vil tro at den kan have svært ved at klare kraftige og stærkt krydrede retter.

Senere på aftenen når solen er gået ned og myggene nærmer sig, så er det tid til en klassisk IPA. Hvis det skal være Hornbeer kan det være Grisk (6,3%) eller Fødselsdagsfest (6,0%), og så slutter man med Happy Hoppy Viking på 9,3%. Hornbeer har mange forhandlere og udskænkningssteder i København, se hjemmesiden www.hornbeer.dk

Tophop2Denne måneds anmelder er Søren Fodgaard, der er medlem af ølklubben Skummelum fra Lyngby. Ud over det, er Søren en berejst herre, der har været i mangt et land Verden rundt, og derfor også har brugt sine smagsløg til at teste mangt et øl. På billedet ses artiklens forfatter på ølmessen. Han er flankeret af
Gunhild Rasmussen som har lavet maleriet, der ses på etiketten og på væggen bagved, samt brygger Jørgen Fogh Rasmussen.

Ølkalender

Oktober 2018
M T O T F L S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Månedens øl

Jubilæumsbryg fra Køge

Braunstein på Køge Havn har nu i 10 år leveret fine dråber til bevidste ølganer i Danmark.

Læs mere

OM CPH Beer

Vi vil gerne hylde det gode øl. Ære alsidighed, kvalitet og opfindsomhed omkring den gode smagsoplevelse. Og derfor har vi skabt denne hjemmeside, hvor du forhåbentlig kan finde smutveje, anbefalinger og gode idéer til den ægte nydelse af øl i København.


Tag for dig. Smag. Bedøm. Og del (om ikke øllet, så oplevelserne) med os andre, så vi alle lettere kan finde det bedste øl - de bedste steder.

 

Velkommen til CPH Beer

Nyheder

Fra pis til pilsner

Vi håber det kommer til at smage bedre end det lyder... Onde tunger vil påstå, at det ikke gør forskel...

Læs mere
Warpigs godt fra start

I Kødbyen på Vesterbro rykkede brewpubben Warpigs ind i store lokaler i april.

Læs mere
Katastrofe for dansk øl: Dansk malt er for dårlig

De skrappe danske miljøregler giver mindre protein i kornet. Og dermed kan det ikke bruges til malt i øl.

Læs mere
Find nærmeste ølsted på telefonen

Man kender det... Børnene på slæb, ægtefællen rundt på hele Strøget... Og man har selv mest lyst til en god øl, men ved ikke lige hvor det nærmeste ordentlige sted er.

Læs mere