2014-07 iPhone 073

Det er ikke alle danske mikrobryggerier forundt at fejre et helt tiår. Men Skands, bryggeriet fra Vestegnen, er en af de få, der i juni i år kunne fejre netop sine første ti år som leverandør af håndbrygget nydelse.

Det fejrer man med en jubilæumsøl, hvor der ikke er sparet på hverken ingredienser eller procenter.

Skands 10 år holder hele 10 % i alkohol. Men er en overraskende 'tynd' øl. Der er ikke noget cremet eller fyldigt over den, men den tager sig mørk og kobbergylden ud, med en ganske fin skumkrone, der dog klinger en lille smule hurtigt af.

Ti specialmalte og rom er puttet ind i den fyldige oplevelse, der på tungen virker perlende og drillende tør. Humle og sødme fra rommen danner en særegen oplevelse, og gør øllet særligt. Desværre synes jeg den lidt for hurtigt giver slip med sin smag. Jeg kunne her godt have tænkt mig en lidt længevarende smagsoplevelse.

Drikkelig er den dog, men det er hverken typen der passer til solen eller til desserten. Det er en øl, der drikkes for sig selv.
Men det er bestemt heller ikke så skidt endda...

 

Bjarne, Copenhagen Beer

Ølkalender

December 2018
M T O T F L S
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Månedens øl

Jubilæumsbryg fra Køge

Braunstein på Køge Havn har nu i 10 år leveret fine dråber til bevidste ølganer i Danmark.

Læs mere

OM CPH Beer

Vi vil gerne hylde det gode øl. Ære alsidighed, kvalitet og opfindsomhed omkring den gode smagsoplevelse. Og derfor har vi skabt denne hjemmeside, hvor du forhåbentlig kan finde smutveje, anbefalinger og gode idéer til den ægte nydelse af øl i København.


Tag for dig. Smag. Bedøm. Og del (om ikke øllet, så oplevelserne) med os andre, så vi alle lettere kan finde det bedste øl - de bedste steder.

 

Velkommen til CPH Beer

Nyheder

Fra pis til pilsner

Vi håber det kommer til at smage bedre end det lyder... Onde tunger vil påstå, at det ikke gør forskel...

Læs mere
Warpigs godt fra start

I Kødbyen på Vesterbro rykkede brewpubben Warpigs ind i store lokaler i april.

Læs mere
Katastrofe for dansk øl: Dansk malt er for dårlig

De skrappe danske miljøregler giver mindre protein i kornet. Og dermed kan det ikke bruges til malt i øl.

Læs mere
Find nærmeste ølsted på telefonen

Man kender det... Børnene på slæb, ægtefællen rundt på hele Strøget... Og man har selv mest lyst til en god øl, men ved ikke lige hvor det nærmeste ordentlige sted er.

Læs mere