Påske Bryg

Det er blevet sæson for påskelam, påskeæg, og – heldigvis – påskebryg.

Raasted Bryghus fra Randerskanten har i år forsøgt sig med en ny Påske Bryg. Bryggeriet beskriver den selv som en pale ale efter amerikansk forbillede, og den holder pæne 6,4 %.

Både Amarillo og Cascade er den humlet med, men det til trods, så synes jeg smagen er lidt mere ale end den er pale. Og det er en skam. Jeg ville gerne have haft en endnu mere tydelig bitterhed, for selv om den er der, så synes jeg den fordufter for hurtigt fra ganen.

Man kan så altid debattere, om pale ale har noget med påske eller forår at gøre, eller om det bare er et forsøg på at være 'trendy', men det er en anden snak.

Det begynder egentlig rigtig fint, for øllet har en dejlig gylden lød og flot fylde i glasset, med en pæn skumkrone, der holder fint. Duftene er også nogenlunde blomstrede.

Desværre holder indtrykket så ikke hele vejen med smagen, men der er ikke tale om en dårlig påskebryg. Jeg synes bare ikke den går hele vejen til at være en amerikansk pale ale, og på den måde kan man måske sammenfatte det hele til et på Randerskanten ganske anerkendende, men her på egnen mere neutralt udtryk: Den er ikke så ringe endda...

Ølkalender

August 2018
M T O T F L S
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Månedens øl

Jubilæumsbryg fra Køge

Braunstein på Køge Havn har nu i 10 år leveret fine dråber til bevidste ølganer i Danmark.

Læs mere

OM CPH Beer

Vi vil gerne hylde det gode øl. Ære alsidighed, kvalitet og opfindsomhed omkring den gode smagsoplevelse. Og derfor har vi skabt denne hjemmeside, hvor du forhåbentlig kan finde smutveje, anbefalinger og gode idéer til den ægte nydelse af øl i København.


Tag for dig. Smag. Bedøm. Og del (om ikke øllet, så oplevelserne) med os andre, så vi alle lettere kan finde det bedste øl - de bedste steder.

 

Velkommen til CPH Beer

Nyheder

Fra pis til pilsner

Vi håber det kommer til at smage bedre end det lyder... Onde tunger vil påstå, at det ikke gør forskel...

Læs mere
Warpigs godt fra start

I Kødbyen på Vesterbro rykkede brewpubben Warpigs ind i store lokaler i april.

Læs mere
Katastrofe for dansk øl: Dansk malt er for dårlig

De skrappe danske miljøregler giver mindre protein i kornet. Og dermed kan det ikke bruges til malt i øl.

Læs mere
Find nærmeste ølsted på telefonen

Man kender det... Børnene på slæb, ægtefællen rundt på hele Strøget... Og man har selv mest lyst til en god øl, men ved ikke lige hvor det nærmeste ordentlige sted er.

Læs mere