DMI lovede vinterens egentlige begyndelse sidste søndag i januar. De næste dage blev varslet koldere, og det blev de!

CoffeeBadger

Så må det gælde, at I ligesom andre skabninger skal sørge for at have et vinterforråd af de bryg, der er som skabt til at holde kuldegrader og vinterdepressioner i skak. Vi satte straks en supervelegnet trio på hylde.

Det er Kristian fra Stronzo, der er skaberen af trioen. Nogen af jer har måske smagt nogle af disse i maj sidste år på DØE-festivalen. Sådanne prøver kalder man i vinverdenen enten Nouvelle, Nouveau eller Primeur - altså ufærdige vine.

I november fik Kristian så tappet 'ølhonningen af træfadene'. Altså tre forskellige 'badgers', som på Ølfestivalen. En 'Coffee Badger', en 'Honning Badger' og en 'Cognac Badger'. Systembolaget har købt det meste. Men BarleyWine har sikret sig en stor andel af den danske 'tranche'.

Så hvis I vil dække jer mod de kuldegrader, som USA fra NY og op til Canada fortsat lider under, og som vi nu får en forsmag på, så skal I være på tæerne.

Der er tale om nogle sublime, likøragtige Imperial Stouts. Super-sippeøl på 16-18 % alc., der hverken er for søde eller for alkoholiske. Balance er ledeordet - foruden sublimiteten.

Jan Filipe er indehaver af BarleyWine, den første specialølbutik der åbnede i København. Butikken har over 400 forskellige øl fra ind- og udland, og specialiteten er, som navnet indikerer, de vinøse barley wine-øl, som er en oprindelig engelsk betegnelse for vinøse ales med stor vægtfylde.

Ølkalender

Juni 2020
M T O T F L S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Månedens øl

Jubilæumsbryg fra Køge

Braunstein på Køge Havn har nu i 10 år leveret fine dråber til bevidste ølganer i Danmark.

Læs mere

OM CPH Beer

Vi vil gerne hylde det gode øl. Ære alsidighed, kvalitet og opfindsomhed omkring den gode smagsoplevelse. Og derfor har vi skabt denne hjemmeside, hvor du forhåbentlig kan finde smutveje, anbefalinger og gode idéer til den ægte nydelse af øl i København.


Tag for dig. Smag. Bedøm. Og del (om ikke øllet, så oplevelserne) med os andre, så vi alle lettere kan finde det bedste øl - de bedste steder.

 

Velkommen til CPH Beer

Nyheder

Fra pis til pilsner

Vi håber det kommer til at smage bedre end det lyder... Onde tunger vil påstå, at det ikke gør forskel...

Læs mere
Warpigs godt fra start

I Kødbyen på Vesterbro rykkede brewpubben Warpigs ind i store lokaler i april.

Læs mere
Katastrofe for dansk øl: Dansk malt er for dårlig

De skrappe danske miljøregler giver mindre protein i kornet. Og dermed kan det ikke bruges til malt i øl.

Læs mere
Find nærmeste ølsted på telefonen

Man kender det... Børnene på slæb, ægtefællen rundt på hele Strøget... Og man har selv mest lyst til en god øl, men ved ikke lige hvor det nærmeste ordentlige sted er.

Læs mere